Muzej savremene umjetnosti Crne Gore
Kruševac bb, Podgorica, Crna Gora
info@msucg.me
+382 20 243 914

U sklopu edukativnog programa za djecu MSUCG, a u saradnji sa školicom “Moj Imaginarijum”, juče je u Botaničkoj bašti MSUCG održana likovna radionica za djecu. 

Radionicu su vodili muzejska pedagogica MSUCG Danijela Stjepčević Laušević i Iva Ivanović, izvršna direktorica “Moj Imaginarijum”, a djeca su imala priliku, ne samo da izraze svoju kreativnost već i da nauče o važnosti umjetnosti u našim životima.

“Radionica nije samo pružila priliku djeci da se zabave i izraze svoju kreativnost, već je i naglasila ključni značaj razvoja kreativne inteligencije kod djece. Kroz umjetničke aktivnosti, djeca su podstaknuta da razvijaju svoju maštovitost, originalnost i kritičko razmišljanje. Osim toga, ova vrsta aktivnosti doprinosi razvoju finih motoričkih vještina, socijalizaciji i samopouzdanju kod djece”, kazala je Stjepčević Laušević.

Likovna radionica ne samo da je obogatila prostor muzeja novim bojama i kreativnim izražajima, već je istakla važnost inkluzije umjetnosti u živote djece. Kroz ovakve inicijative, otvaramo vrata za dalji razvoj dječje kreativnosti i umjetničkog izraza.

Ovaj događaj predstavlja samo jedan korak u široj misiji podrške kreativnog razvoja kod djece, istovremeno naglašavajući ulogu umjetnosti u oblikovanju bogatijeg i raznolikijeg društva.

Iva Ivanović istakla je da je jako raduje što je Moj Imaginarijum prepoznat od strane MSUCG kao škola umjetnosti od značaja za kreativni i sveobuhvatni razvoj djece.

“Sigurna sam da je ovo samo početak naše saradnje i da će ovakvi projekti doprinijeti njegovanju umjetnosti i uopšte kulture kod djece i mladih”, kazala je Ivanović.