Muzej savremene umjetnosti Crne Gore
Kruševac bb, Podgorica, Crna Gora
info@msucg.me
+382 20 243 914

Muzej savremene umjetnosti Crne Gore sa zadovoljstvom najavljuje premijeru nove emisije “Art Diverzija”, koja predstavlja rezultat koprodukcije između Muzeja savremene umjetnosti Crne Gore i RTCG.

Premijera emisije “Art Diverzija” će se realizovati u subotu, 30. marta 2024. godine, u 21:30 časova na kanalu RTCG2.

Emisija “Art Diverzija” istražuje širok spektar savremene umjetnosti i kulturne scene putem razgovora i priča koje nas vode kroz različite umjetničke pravce, izložbe, umjetničke interpretacije i autorska istraživanja.

Fokusirajući se na Muzej savremene umjetnosti Crne Gore (MSUCG) kao centralno mjesto susreta sa najnovijim umjetničkim trendovima, “Art Diverzija” nas vodi na putovanje u svijet umjetnosti, kroz razgovore sa kustosima, umjetnicima i ekspertima u različitima sferama umjetnosti i kulture i otvara dijalog o značaju i uticaju savremene umjetnosti na naše društvo.

Ovaj projekat nije samo umjetničkog karaktera, već je i važan doprinos zajednici. Emisija “Art Diverzija” naglašava važnost umjetnosti kao katalizatora društvenih promjena i trendova. Kroz analize i priče koje prenosi, emisija ima za cilj da podstiče na razmišljanje o umjetnosti kao ogledalu društva, reflektirajući našu kulturu, identitet i vrijednosti.

Muzej savremene umjetnosti Crne Gore ima vodeću ulogu u ovom kontekstu. Kao institucija koja čuva, promoviše i interpretira umjetnička djela, muzej nije samo čuvar naslijeđa, već i pokretač razgovora o savremenim pitanjima i idejama. Kroz izložbe, edukativne programe i sada, putem emisije “Art Diverzija”, MSUCG nastavlja da bude centar kulturnih dešavanja i inkubator novih ideja.

Pratite nas na našim platformama i budite dio nove umjetničke avanture. “Art Diverzija” je vaša pozivnica da istražite svijet umjetnosti na potpuno nov način!

Link najave prve epizode: https://rtcg.me/cir/tv/tvcg-2/ostalo/537482/art-diverzija.html